Hygge, lærdom og hamstring i Horsens

Strikkefestivaller springer frem over hele landet og hele året, og hvor er det dejligt, at der er så mange muligheder for at finde andre garnfanatikere, blive klogere og få spændende fyld til lageret.

Den 23. februar foregår det i Horsens, hvor man både kan købe garn fra velkendte fabrikanter og mere nicheprægede produkter som for eksempel håndfarvede garner.

På workshops kan du lære at omregne opskrifter, så de passer til en anden garntykkelse, i vævestrik og i multipatent. Patentstrik er rasende populært i øjeblikket, det ses tydeligt på, hvor mange udgaver af Petit Knits September-sweater, der findes i gadebilledet. Hvis du har fået mod på at tage teknikken et niveau videre, kan du prøve multipatent, som skaber en helt ny dybde i mønstret. Underviseren er Jytte Pallisgaard, som jeg har mødt ganske kort på uddannelsen “Strikdesign, håndværk og formidling”, og selvom vores møde var kort, kunne jeg se på hendes imponerende projekter, at hende kunne jeg lære meget af.

Jytte Pallinsgaard underviser med udgangspunkt i Nancy Marchants bog ”Multipatent,” som du kan købe med rabat, hvis du er medlem af Håndarbedjsbøger.dk.